A több generációra visszanyúló családi vállalkozásunk a Somló dél-keleti oldalán, az Apátság-dűlőben található. Pincészetünk összességében 9 hektáron gazdálkodik mely területen olaszrizlink, juhfark és hárslevelű szőlővel van betelepítve.
A borok klasszikus, tradicionális eljárással készülnek: hozamkorlátozással, fahordós erjesztéssel és érleléssel. A borászat 30 000 liter fahordós kapacitással rendelkezik. A borok 1-2-3 évig érlelődnek a pincében, s csak ezután kerülnek lepalackozásra. Ennek és a jelentős hozamkorlátozásnak köszönhetően boraink tipikus somlai, gazdag mineralitású borokként kerülnek forgalomba.
Filozófia
A parányi szőlőszem adja életét az ember kezébe, hogy egy-egy korttyal beleszagolhassunk, belebújhassunk létének értelmébe, örömébe, bánatába.
– Kisfalusi Lehel
A somlói régió
Somló 435m magas, csonka, kúp alakú hegy Devecsertől északnyugatra. [1352: Somlo: AnjouOkm. 5: 632, de 1. 1267/1297: Apachasumlo Somlóvásárhely: PRT. 10: 526 is] A m. N. somlik ~ somlyik zöld héjából kifejlik ige folyamatos mn.-i igenevéből származik Tkp. értelme megcsuszamló suvadó oldalú hegy vagy – kevésbé valószínűen – a zöld erdőövezetből kiemelkedő kopasz, sziklás hegytető lehetett. Szilágysomlyó, Versec, Vértessomló.
Dűlőink
Arany-hegy
Szőlőfajták: Furmint 0,5 ha Hárslevelű:0,5 ha
Apátság dűlő
Szőlőfajták: 2 ha Oaszrizling 1 ha Furmint 0,4 ha Hárslevelű 1,5 ha Juhfark 0,2 ha Shiraz