Területeink
A több generációra visszanyúló családi vállalkozásunk a Somló dél-keleti oldalán, az Apátság-dűlőben található. Pincészetünk összességében 9 hektáron gazdálkodik mely területen olaszrizlink, juhfark és hárslevelű szőlővel van betelepítve.
A borok klasszikus, tradicionális eljárással készülnek: hozamkorlátozással, fahordós erjesztéssel és érleléssel. A borászat 30 000 liter fahordós kapacitással rendelkezik. A borok 1-2-3 évig érlelődnek a pincében, s csak ezután kerülnek lepalackozásra. Ennek és a jelentős hozamkorlátozásnak köszönhetően boraink tipikus somlai, gazdag mineralitású borokként kerülnek forgalomba.
Filozófia
szolo

A parányi szőlőszem adja életét az ember kezébe, hogy egy-egy korttyal beleszagolhassunk, belebújhassunk létének értelmébe, örömébe, bánatába.

– Kisfalusi Lehel

A somlói régió
pincészet
somlo
Somló 435m magas, csonka, kúp alakú hegy Devecsertől északnyugatra. [1352: Somlo: AnjouOkm. 5: 632, de 1. 1267/1297: Apachasumlo Somlóvásárhely: PRT. 10: 526 is] A m. N. somlik ~ somlyik zöld héjából kifejlik ige folyamatos mn.-i igenevéből származik Tkp. értelme megcsuszamló suvadó oldalú hegy vagy – kevésbé valószínűen – a zöld erdőövezetből kiemelkedő kopasz, sziklás hegytető lehetett. Szilágysomlyó, Versec, Vértessomló.

Dűlőink

Arany-hegy

Szőlőfajták:
Furmint 0,5 ha
Hárslevelű:0,5 ha

Apátság dűlő

 

Szőlőfajták:
2 ha Oaszrizling
1 ha Furmint
0,4 ha Hárslevelű
1,5 ha Juhfark
0,2 ha Shiraz

Gyűr dűlő

0,4 ha Juhfark

 

Százforduló dűlő

0,8 ha Juhfark