kolo

A több generációra visszanyúló családi vállalkozásunk a Somló dél-keleti oldalán, az Apátság-dűlőben található. Pincészetünk összességében 9 hektáron gazdálkodik mely területen olaszrizling, juhfark és hárslevelű szőlővel van betelepítve.

A borok klasszikus, tradicionális eljárással készülnek: hozamkorlátozással, fahordós erjesztéssel és érleléssel. A borászat 30 000 liter fahordós kapacitással rendelkezik. A borok 1-2-3 évig érlelődnek a pincében, s csak ezután kerülnek lepalackozásra. Ennek és a jelentős hozamkorlátozásnak köszönhetően boraink tipikus somlai, gazdag mineralitású borokként kerülnek forgalomba.

Történetünk
old
Mérföldkövek
1986

A kezdetek

A pincék amelyekben dolgozom már a XVII-XVIII században is pincék voltak. Az első pincémet éretségi ajándéba kaptam a szüleimtől. Melyeket az 1800 évek végén a dédnagyapám vásárolt meg, aki postamesterként dolgozott akkoriban. 

2001

Első évjárat

Ma elsősorban rizlingben utazom, 2000-2001-ben születtek az első boraim. 

2005

II. János Pál

Az idén már termett juhfark és száraz hárslevelű is. El is neveztem a dűlőt II. János Pálról, mivel ugyanabban az órában ültettem a szőlőt a földbe, amikor a pápát temették.

2008

A Főépület megnyitása

A birtok központjában álló főépület hivatalos megnyitása. Evvel elindult a borok exportálása is. Jelenleg is 12 országa exportálunk (Amerika, Anglia, Svédország, Lengyelország, Csehország, Erdély, Taiwan, Hong-Kong, Kína)

2020

Bővül a bírtok

Ebben az évben egy új épületet újítottunk fel és helyeztük a vendégek szolgálatába, mely szépen illeszkedik a tájba és az erre vetődő vendégeknek nyújt kényelmes szállást.

2021

A jelen

A mai nap is azon dolgozunk, hogy a már megszokott kiválló minőségű borokon kívül egyéb szogáltatásokkal is bővítsük pincészetünk profilját azok számára, akik Somlóra látogatnak.